Rosmalen: Kiki naar de finale

Rosmalen: Kiki naar de finale

Kiki heeft de finale bereikt in Rosmalen door een 6-4 6-4 overwinning op Elena Rybakina, de nummer 134 van de wereld uit Kazachstan. De 19-jarige Rybakina maakt deze week veel indruk in Rosmalen en speelde ook vandaag een goede wedstrijd. Kiki begon met een break in de openingsgame maar moest die in de vierde game weer inleveren. Op 3-3 wist ze opnieuw te breken en op 5-3 werd de wedstrijd onderbroken door regen. Weert terug op de baan behield Rybakina eenvoudig haar service, waarna Kiki de set uitserveerde. Ook in de tweede set brak Kiki in de eerste game, en een nieuwe break bracht haar op 5-2, zodat ze kon gaan serveren voor de wedstrijd. Ze verloor haar servicegame op love en de Kazachse kwam terug tot 5-4 door daarna haar servicegame te winnen. Vervolgens maakte Kiki de wedstrijd met een love-game af. Morgen speelt ze in de finale tegen de Amerikaanse Alison Riske, de nummer 61 van de wereld. Ze speelden 3 keer eerder tegen elkaar, twee keer op hard court en een keer op gravel, en Kiki won ze alle drie.

2 Comments
 • Peter
  Beantwoorden

  Genoten van de wedstrijd!

  15 juni 2019at23:15
 • Anouk
  Beantwoorden

  Dat is weer een mooie overwinning voor je thuis publiek die het alleen maar supergaaf vind dat ze je live in actie kunnen zien☀️💪. Morgen denk ik geen regen gelukkig beter weer dan in Engeland☀️

  15 juni 2019at23:54

Post a Comment