Miami: Kiki verliest van Barty

Miami: Kiki verliest van Barty

Kiki is er niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken. Ze verloor in drie sets van de nummer 12 Ashleigh Barty, die dit jaar in Sydney ook al in drie sets te sterk was. Kiki kwam om de eerste set 3-0 achter maar wist de set toch met 6-4 te winnen. In de tweede set kreeg ze op 2-2 een aantal breakmogelijkheden maar wist die niet te benutten. Op 4-3 leverde ze haar service in en was het verzet gebroken. Barty serveerde de tweede set uit en won de derde met 6-2.

Ondanks dit verlies stijgt Kiki volgende week naar de zesde plaats van de wereldranglijst.

Volgende week speelt Kiki op het groene gravel van Charleston, waar ze vorig jaar de titel won.

3 Comments
 • Randolph Hunte
  Beantwoorden

  Ik heb zitten kijken en begreep er niets van. Kiki speelde na de 0-3 de beste eerste set van dit jaar. En ik heb ze echt allemaal gezien. Na de gemiste breakkansen in de 2de set stond er een hele andere Kiki Bertens op de baan. Wat is er dan gebeurd. Niets meer lukte. Een rits unforced errors met haar forehand. Misschien een soort berusting dat het hardcourt seizoen voorbij is. Maar volgende week zit ik weer voor de tv voor de eerste gravel wedstrijd. Veel punten te verdedigen. Maar lager dan 8 kan ze dan toch niet zakken.

  25 maart 2019at18:33
 • Anouk
  Beantwoorden

  Wat jammer je stond zo supergoed en lekker te spelen. Echt genoten de eerste 1.5 set hou je daaraan vast en aan het feit dat als je de tweede set verloor de derde echt wel had kunnen pakken als je het niveau vast had weten te houden. Tuurlijk speelt Barty goed en pakt zij ook punten en speelt goede ballen. Maar ja soms gaat het zo zet hem op laat het los en ga genieten van de gravel de komende maanden

  25 maart 2019at19:53
 • niels
  Beantwoorden

  Barty heeft superveel spreiding in haar slagen, en dat maakt haar altijd een lastige tegenstander. Jammer dat de partij volledig kantelde, maar dan nog joh… Je hebt een harstikke goed begin van het seizoen gedraaid, beter dan ooit. Dan kun je moeilijk overall ontevreden zijn. Tuurlijk zijn er altijjd verbeterpunten, maar het mooie is dat je je ook nu weer een stuk verbeterd hebt ten opzichte van vorig seizoen. Nu op naar het gravel. Kan alleen maar veel mooier worden nog dit jaar. Go for it!!

  26 maart 2019at16:10

Post a Comment