St. Petersburg: Kiki pakt de titel

St. Petersburg: Kiki pakt de titel

Kiki heeft in St. Petersburg haar achtste Wta-titel gepakt, haar eerste indoor titel. In de finale stond ze tegenover Donna Vekic, die in Brisbane nog in drie sets te sterk was voor Kiki. Vekic begon scherp aan de wedstrijd en Kiki wat wisselvallig. Ze leverde de openingsgame in en keek op een gegeven moment tegen een 5-2 achterstand aan. Ze knokte zich echter terug in de wedstrijd en begon dwingender te spelen, waardoor Vekic meer fouten ging maken. Uiteindelijk won Kiki de tiebreak met 7-2. In de tweede set kwam Kiki een break voor maar op 3-2 werd ze teruggebroken. Op 4-4 wist ze de Kroatische opnieuw te breaken en kon gaan serveren voor de wedstrijd. Op een 40-0 stand sloeg Vekic een bal die uitgecalled werd en Kiki dacht de wedstrijd gewonnen te hebben. Na een challenge bleek de bal in te zijn en kwam Vekic terug tot deuce. Het vierde matchpoint wist Kiki echter te benutten. Deze achtste  titel voor Kiki was ook de 25e Nederlandse WTA-titel, waarvan Kiki er nu de meeste heeft gewonnen. Tot vandaag wonnen zowel Kiki als Brenda Schultz 7 titels.

9 Comments
 • niels
  Beantwoorden

  Gefeliciteerd Kiki! Beetje grillige eerste set, maar dan alsnog was je spelplan wel gewoon top. In plaats van op z’n Nederlands ‘gezellig’ de bal in te houden speel jij op de enige manier waarop je de absolute top kan halen. Dominant. Dat maakt je een mega irritante tegenstander, want heel veel speelsters kunnen zo niet hun eigen spelletje spelen. Ze zijn meer aan het rennen dan jij, en zo hoort ‘t! Keep them running! 🙂

  3 februari 2019at21:03
 • Anouk
  Beantwoorden

  Wat een knappe wedstrijd alweer, de mentale groei is zo overduidelijk. Je begon wel een beetje zenuwachtig misschien met je vorige vervelende wedstrijd tegen Donna Vekic nog in achterhoofd. Hier knap overeen gezet goed gedaan. Jammer dat ik je volgend weekend niet zie😢 Succes in Doha

  3 februari 2019at21:10
 • Peter
  Beantwoorden

  Sprakeloos!
  Zo knap!
  Respect!

  3 februari 2019at22:32
 • Anouk
  Beantwoorden

  Wat nou teleurstellende resultaten in Australië je hebt maar mooi de halve finale van Sydney bereikt dus niet alleen maar teleurstelling. Het mooie is wel dat je in St Petersburg alle teleurstellingen van Australië hebt weten te overwinnen; het verlies tegen Vekic in Brisbane en 2de ronde Australian Open tegen Pavlyuchenkova. Bovendien is het mentaal ook goed om tegen een Sabalenka te winnen sinds ze het nu zo goed doet. Super knap hoor.

  4 februari 2019at11:46
 • Willem van Boekel
  Beantwoorden

  Supergoed gedaan! Gefeliciteerd! Ik ben nieuwsgierig naar het speelschema. Is dat ergens te vinden? Wat is het volgende toernooi?

  4 februari 2019at12:08
 • Jan Douwe
  Beantwoorden

  Hoi Kiki, echt fijn dat je in vorm bent! en knap dat je weer zo een grote prijs pakt, het blijft een hele toer om toch echt een toernooi te winnen en de beker te kunnen heffen. Volgende keer de wimbledon schaal… voor de grans slams , ach ik denk je komt vanzelf nog een keer heel ver zeker weten. Fijne week nog!

  4 februari 2019at16:25
 • Hanneke
  Beantwoorden

  ha Kiki,
  jammer dat je deze week niet tennist,
  erg fijn om je bezig te zien,
  voel me nu een beetje leeg……..ha,ha
  jij hebt niet veel tijd om te feesten hè,
  je moet je verplaatsen en altijd maar weer door blijven oefenen!
  maar het is prachtig bekroond!
  nogmaals gefeliciteerd

  4 februari 2019at17:11
 • Pieter
  Beantwoorden

  Staande ovatie.
  Wat heb je deze wedstrijd weer een karakter getoond.
  Ik weer ontzettend genoten van je tennisspel.
  Ga zo door in Doha en de top vijf komt heel dichtbij.

  4 februari 2019at18:55
 • Ben Van Uden
  Beantwoorden

  Je hebt gespeeld als een kanjer! Echt top gedaan! De eerste titel van vele die nog gaan komen dit jaar! We gaan voor in ieder geval 1 grandslam!

  4 februari 2019at19:11

Post a Comment