WTA Finals: Kiki plaatst zich voor halve finales na opgave Osaka

WTA Finals: Kiki plaatst zich voor halve finales na opgave Osaka

Kiki speelde vandaag in de laatste poulewedstrijd tegen de Japanse Naomi Osaka, de US Open winnares van dit jaar. De wedstrijd ging tot 3-3 gelijk op. Op dat moment wist Kiki de Japanse te breken en kwam op 4-3 voorsprong. Nadat Kiki de volgende game op service binnen haalde, vroeg Osaka op 5-3 de fysio op de baan. Ze kreeg een medische time-out en werd behandeld aan haar bovenbeen. Nadat ze terug kwam op de baan mocht ze serveren om in de set te blijven maar Kiki wist opnieuw te breken. Osaka bleek zoveel last te hebben van haar bovenbeen dat ze met tranen in haar ogen de wedstrijd op moest geven. Een opgave betekent in dit format een overwinning in twee sets voor de tegenstander, en daarmee bereikt Kiki de halve finales bij de WTA finals. Of Kiki eerste of tweede wordt in de poule is afhankelijk van de wedstrijd tussen Kerber en Stephens die later vandaag nog gespeeld wordt. Afhankelijk daarvan speelt Kiki morgen in de halve finale tegen Elina Svitolina of Karolina Pliskova.

3 Comments
 • peter
  Beantwoorden

  Ze staat er! In de halve finale van de WTA Finals! Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen!
  En we “Kiki’ is nog niet klaar!

  Mooi dat ze door alle punten voor de wereldranglijst ook steviger in de top 10 komt staan!

  26 oktober 2018at12:38
 • Anouk
  Beantwoorden

  Wat stond je super goed spelen en wat een mooie wedstrijd kon het worden. Zat echt onwijs te genieten van jullie slagen wisselingen in het begin van de set en van jouw aanvallende spel. Zeker jammer voor Osaka. Goed uitrusten en voorbereiden voor de halve finale dan maar. Zet hem op en ga door met je aanvallende spel dat staat je fantastisch 😊

  26 oktober 2018at12:55
 • Pieter
  Beantwoorden

  Gefeliciteerd Kiki met het behalen van de halve finale.
  Minder leuk voor Osaka maar het mag ook wel een keer meezitten.
  Het doet niks af aan jouw prestatie.
  Ik hoop morgen weer op een leuke en spannende wedstrijd.
  Veel geluk.

  26 oktober 2018at13:33

Post a Comment