Wuhan: Kiki wint eerste ronde van Bencic

Wuhan: Kiki wint eerste ronde van Bencic

Kiki heeft een lange dag achter de rug. Eerst een vijf uur durende reis van Seoul naar Wuhan en vervolgens van het vliegveld trechtstreeks naar de tennisbaan om aan te treden tegen de Zwitserse Belinda Bencic. In de eerste set kwam Kiki 3-1 voor maar de Zwitserse kwam nog terug tot 3-3. Hierna won Kiki 3 games op rij, en dus de set. In de tweede set hielden beide speelsters hun service en op een 5-4 achterstand werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt in verband met de regen. Na de onderbreking serveerde Kiki om in de set te blijven, maar de game en de set gingen naar Bencic. De derde set werd in de eerste game weer door regen onderbroken op het moment dat Kiki een breakpoint had.  Na de regnbreak wist ze die te verzilveren, hield haar eigen service en nam een 2-0 voorsprong. In de derde game ging het op deuce opnieuw regenen. De wedstrijd werd later op het overdekte centercourt afgespeeld. Kiki nam een 4-1 voorsprong, maar werd toen teruggebroken. Gelukkig brak ze Bencic opnieuw, zodat ze voor de set kon gaan serveren. Op het vijfde matchpoint was het raak en kon Kiki nog net voor middernacht de baan af. Morgen om 09:30 Nederlandse tijd staat haar volgende wedstrijd al weer op het programma tegen de Russische Anastasia Pavlyuchenkova. Later op de dag dubbelt ze dan nog met Kristen Flipkens regen Kichenok/Srebotnik.

3 Comments
 • Peter
  Beantwoorden

  Respect!

  24 september 2018at19:30
 • Lesley
  Beantwoorden

  Inderdaad respect! Gefeliciteerd Kiki met je overwinning op bencic.

  24 september 2018at21:41
 • Pieter
  Beantwoorden

  Gefeliciteerd Kiki.
  Het zal wel een horrordag voor je geweest zijn.
  Diep respect voor je.
  Overigens heb ik jammer genoeg het laatste stuk van de wedstrijd gemist door de regenpauze.
  De site van de Telegraaf vermelde reeds dat je wedstrijd verplaatst was naar morgen.
  Morgen weer een zware dag voor je.
  Veel succes.

  24 september 2018at21:47

Post a Comment