Madrid: Kiki verslaat ook Sharapova

Madrid: Kiki verslaat ook Sharapova

Kiki boekte gisteren al een mooie overwinning bij het toernooi in Madrid op Wozniacki en vandaag voegde ze daar nog een mooie zege aan toe. Ze speelde tegen een andere voormalig nummer 1 van de wereld, Maria Sharapova. De Russische is nog steeds op de weg terug na haar schorsing en meerdere blessures en staat nu op de 52e plaats van de wereld. In het begin van de wedstrijd moest Kiki vooral aan de harde slagen van Sharapova wennen, maar ze kwam terug van een vroege break achterstand (1-3) naar 3-3. Op 4-5 werd ze echter opnieuw gebroken waardoor ze de eerste set met 4-6 verloor. In de tweede set ging Kiki minder fouten maken en wist ze beter om te gaan met de harde slagen en wist ze ook fouten af te dwingen. Ze pakte al snel een dubbele break voorsprong (3-0) en bouwde deze uit naar een setwinst met 6-2. In de derde set zette Kiki het goede spel door en kwam hierin 5-1 voor. Op 5-2 verloor ze echter nog een keer haar service maar op 5-3 wist ze de service van Sharapova voor de zevende keer te breaken. Hierdoor pakte ze de wedstrijd met 4-6 6-2 6-3 en boekt ze de vierde zege op rij in Madrid.

 

Morgen speelt Kiki de halve finale van het grote WTA toernooi (premier mandatory), daarin speelt ze tegen de Franse Caroline Garcia. Kiki speelde tweemaal eerder tegen de Francaise, de laatste keer was twee jaar geleden in de Fed Cup toen Kiki in twee sets won. De wedstrijd staat morgen gepland als tweede op het center court en wordt niet gestart voor 15.00 uur.

8 Comments
 • Wauw, wauw, wauw!
  Wat gaat dit gravel seizoen goed.
  Goed spel en mentaal sterk.
  Succes morgen tegen Garcia!

  10 mei 2018 at 19:34
 • Anouk
  Beantwoorden

  Alweer een sterke partij gespeeld heb van het spel genoten. Niet meer serveren met je racket op je scheenbeen😬 ik kijk uit naar morgen

  10 mei 2018 at 19:51
 • Lesley
  Beantwoorden

  Gefeliciteerd Kiki!! 💪 wat speelde je goed en je liet je niet gek maken door de harde slagen van sharapova. Succes morgen tegen de Française García.

  10 mei 2018 at 19:53
 • Ontzettend knap van je Kiki, nu alweer zoveel bereikt dit jaar. Ik hoop dat het ook lukt om hier optimaal van te genieten want dat verdien je!

  Succes morgen tegen Garcia, ik ga weer kijken 🙌🏻

  10 mei 2018 at 20:30
 • Hanneke
  Beantwoorden

  JA,
  hoe het morgen ook gaat……
  het is vooral fijn als we zien dat je geniet van het tennissen,
  en dat kan ook nog eens in je voordeel werken!!!
  succes, ga voor je duimen

  10 mei 2018 at 20:57
 • Gefeliciteerd met de overwinning op Sharapova. Dit moet ook weer goed voelen. En dan morgen tegen Garcia. Ik heb Sharapova alleen maar horen schreeuwen 😭 Ik verbaasd me dat het is toegestaan. Het brein reageert hier slecht 😈 op. Tijd dat de WTA dit eens serieus gaat nemen. Net als Pauline Dekker en Wanda de Kanter het gevecht tegen roken 🚬 serieus namen. Ik wens je veel succes tegen Garcia vrijdag. Ik duim! 👍

  10 mei 2018 at 21:00
 • Kiki wat heb je dat geweldig gedaan!!! Genot om naar te kijken! Heel goed en sterk tennis! Als je zo door gaat word je nog de Koningin van het gravel! Succes morgen!

  10 mei 2018 at 22:24
 • Pieter
  Beantwoorden

  Weer een geweldige wedstrijd Kiki.
  Je was vandaag het zonnetje op Hemelvaart.
  Ik heb op het puntje van mijn stoel zitten kijken.
  Je hoort echt bij de beste tennissters van de wereld op gravel.
  Je vechtersmentaliteit en je zelfvertrouwen is het laatste wat je nodig had om de absolute top te bereiken.
  Ik geloof al jaren in je en nu komt alles uit.
  Ga zo door en dan gaan we nog veel meer mooie resultaten van je zien.
  Veel succes tegen Garcia want de kansen zijn goed.

  10 mei 2018 at 23:28

Post a Comment