Indian Wells: Kiki verliest nipt van Serena Williams

Indian Wells: Kiki verliest nipt van Serena Williams

Kiki is  er net niet in geslaagd de derde ronde te bereiken. Kiki, die in de eerste ronde een bye had, stond in de tweede ronde tegenover Serena Williams. Kiki begon goed en serveerde op 5-3 voor de setwinst. Helaas lukte dit niet en uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen en die ging met 7-5 naar Williams. In de tweede set kwam Kiki een brak achter en serveerde Williams op 5-4 voor de wedstrijd. Kiki wist echter  de game te winnen maar leverde vervolgens zelf ook haar service in, waarna Serena de wedstrijd uitserveerde.

7 Comments
 • Jouw wedstrijden zijn soms een zware bevalling. Deze wedstrijd had je kunnen winnen je verloor omdat je chokte. En dat doe je al een gehele tijd. Altijd als je in een gunstige winnende situatie dan begin je nerveus te worden of last te hebben van zenuwen. Je krijgt bij 3-1 de kans om op 4-1 te komen uitgerekend op dat moment sla je een hele slechte backhand in het net op 5-4 mag je serveren voor de eerste set en dan geef je haar de eerste twee punten gratis in de vorm van een dubbele fout en een onnodige fout vervolgens verlies je de set in een tiebreak. En in de tweede set krijg je breakpoints en op die belangrijke momenten krijg je weer last van spanning wat resulteert in onnodige fouten of slechte keuzes. Vervolgens breek je terug naar 5-5 en dan verwacht je dan dat je een boost krijgt en doorstoot naar 6-5. Nee je geeft haar weer twee punten cadeau door twee dubbele fouten te slaan hoe bestaat het!!!!!!!!!!!!En dan krijg je weer kans om terug te breaken en weer wordt je bevangen door de spanning.

  Kortom de wedstrijd heb je weggegeven doordat je chokte. De psycholoog heeft nog heel wat werk met je te verrichten. Je moet leren je rust te houden op belangrijke momenten dat het er echt toe doet. Dat is het verschil tussen de wereldtoppers en subtoppers waar jij deel van uitmaakt. Op naar Miami en op naar hoop ik een gunstigere loting

  11 maart 2018 at 14:02
  • Elise
   Beantwoorden

   Wat ben jij negatief zeg. Opbouwende kritiek is veel beter voor kiki en laat dar maar aan haar staf over. Jij bent een en al negativiteit.😡

   11 maart 2018 at 15:53
   • Elise,

    Wat ik zeg is een conclusie na de afgelopen twee jaar vele wedstrijden van haar te hebben gezien. En zo te merken is het helaas niet beter geworden. En ik heb ook opbouwende kritiek gegeven namelijk dat ze punt voor punt moet spelen en rustiger moet zijn wanneer ze in winnende situatie zit. Indien kritische reacties niet gewenst zijn op deze site dan dient de beheerder dat aan te geven.

    11 maart 2018 at 16:01
 • Anouk
  Beantwoorden

  Dit is zo balen en tegelijkertijd ook zo herkenbaar. Zoek en benoem de positieve punten. Je laat na het verlies van de eerste set je vechtlust zien je geeft niet op. Laat je niet(teveel) beïnvloeden door de negatieve kanten en reacties. Je hebt de kwaliteiten en die laat je ook zien. Niemand is onfeilbaar want ook de nummer 3 wordt na een ongelofelijke voorsprong toch nog uit het toernooi geslagen.
  Kom op, je komt steeds dichterbij een overwinning op Serena.

  11 maart 2018 at 15:43
 • Dit is de laatste twee jaar een patroon bij haar. Ze doet vind ik niet ten onder voor de absolute top. Het punt is alleen dat ze voortdurend aan het choken is op het moment dat ze in een winnende positie zit. Alsof ze gaat nadenken en niet punt voor punt kan spelen. Ik bedoel soms zo makkelijk punten weggeven (dubbele fouten slaan of forehand of backhand die mijlenver uitgaat) als speler wordt je er gek van als tv kijker al helemaal

  11 maart 2018 at 15:54
 • Jammer Kiki, zo knap dat je zo dicht bij een overwinning zat!!!!

  Helaas wat negatieve kritiek op dit blok, hopelijk kan dit een keer geblokkeerd worden want hier heb je natuurlijk niks aan.

  Anyway, heel veel succes in Miami! Je kunt het 💪🏻

  12 maart 2018 at 21:16
 • Peter
  Beantwoorden

  👍 Eva!
  👍 Kiki

  13 maart 2018 at 18:10

Post a Comment