Wimbledon: Kiki verliest in eerste ronde

Wimbledon: Kiki verliest in eerste ronde

Kiki stond vandaag in de eerste ronde van Wimbledon tegenover de Roemeense Sorana Cirstea (63). Kiki speelde driemaal eerder tegen haar en wist nog nooit te winnen. Kiki startte goed aan de wedstrijd en bij een stand van 5-2 leek het alsof ze de eerste set gemakkelijk zou pakken. De Roemeense wist echter twee breaks te plaatsen en daarmee op gelijke hoogte te komen. Op 6-6 moest vervolgens de tiebreak de beslissing geven en die verloor Kiki met 7-4. In de tweede set ging het lang gelijk op. Op 5-5 moest Kiki na veel gamekansen toch haar servicegame inleveren en Cirstea serveerde het vervolgens wel uit. Einduitslag 7-6 7-. Hierdoor is Kiki dit jaar al snel klaar op Wimbledon. Ze komt later deze week nog wel in actie in het dubbelspel.

16 reacties
 • Jammer!! maar het volgende toernooi is weer op gravel 💪🏻😎

  Succes nog in de dubbel!

  4 juli 2017 om 18:58
 • Peter
  Beantwoorden

  Zo is het, Eva!

  4 juli 2017 om 19:22
 • Peter
  Beantwoorden

  Het is natuurlijk jammer, maar het is gewoon niet goed; zowel tussen de oren als qua vechtlust.
  Heel tennisminnend Nederland hunkert naar een echte Nederlandse topper, maar Kiki laat het te vaak afweten.
  Dat is de realiteit , hoe jammer dat ook is en in de eerste plaats voor haar zelf en het team.
  De media zijn er hier ook wel goed in om de verwachtingen -na één of enkele successen- flink op te schroeven en daarmee ook de druk op de sportvrouw of -man.

  4 juli 2017 om 23:47
  • marijnt
   Beantwoorden

   Peter,

   Dank voor je mening. Ben het hier van harte mee eens. Toen kiki vorig jaar de halve final haalde op roland garros had ik echt het gevoel dat het een doorbraak was voor het nederlands tennis en voor haar en dat ze vanaf dat moment de stap omhoog zou gaan zetten richting de absolute top. Achteraf gezien was deze halve finale een momentopname. Het heeft de carriere van kiki schade toegebracht. Vanaf dat moment kwam ze in de schijnwerpers terecht en moest ze met verwachtingen omgaan en druk. Dat hoort erbij als je de absolute top wilt halen. Je moet leren om hiermee om te gaan. Dat doen alle toppers. Kiki is jammer genoeg voor dit examen gezakt. Ze is mentaal gewoon niet goed genoeg en te zwak om mee te draaien in de top. Ze heeft wel ook aangegeven dat ze het moeilijk vind om in de schijnwerpers staan. Ze heeft het hele jaar op een drietal toernooien nooit meer haar niveau gehaald van roland garros vorig jaar.

   Door dit alles zal ze inderdaad uit de top 32 vallen en ik denk dat het ook maar goed is. Ze heeft niet bewezen dit jaar dat ze in de top 20 thuishoort. Vooral mentaal heeft ze laten zien dat ze niet geschikt is voor de top. Dat is een harde maar realistische analyse. Als je haar nu ziet tennissen krijg je inderdaad medelijden met haar continue bevestiging zoeken bij haar coach. Zoals reamon al zei: kiki gelooft gewoon niet dat ze een goede talentvolle speelster die in de top hoort en de gelatenheid ook hoe ze reageert als verliest of slecht staat te spelen is pijnlijk voor haar maar ook voor reamon.

   Nogmaals goed van Reamon om zichzelf een ultimatum te stellen dat indien hij haar over vier maanden niet meer aan het tennissen krijgt hij zal opstappen als coach. Reamon heeft geen schuld aan haar situatie. Kiki is hier zelf verantwoordelijk voor. En het continue onnodig verliezen in de eerste ronde tegen speelsters waar je gewoon van moet winnen zorgt natuurlijk op den duur voor een hele negatieve sfeer en frustratie.

   De enige nederlandse tennisser die in mijn ogen de beste was op mentaal gebied en vechtlust was Sjeng Schalken. Misschien moeten ze overwegen om hem aan te stellen als vervanger van Reamon

   8 juli 2017 om 01:44
  • Peter

   Dit is een hele goede analyse, ga eens met Kiki praten

   Groet Nico

   11 juli 2017 om 18:55
 • Zonde! Succes met de double!

  5 juli 2017 om 02:24
 • marijnt
  Beantwoorden

  Jammer van je nederlaag. Las zojuist een interview met reamon. Die man begint zo langzamerhand gefrustreerd te raken. Het is natuurlijk ook niks iedere keer verliezen in de eerste ronde tegen speelsters die lager staan. Het probleem is iedere keer hetzelfde: negatief zelfbeeld, faalangst en niet om kunnen gaan met verwachtingen. Mooi dat reamon kritisch naar zichzelf kijkt en aan heeft gegeven op te stappen als coach als de situatie over vier maanden niet verbetert. Kan hem geen ongelijk geven

  5 juli 2017 om 09:32
 • Jeroen
  Beantwoorden

  Ik hoop dat Kiki snel iemand vindt die haar kan helpen met haar problemen. Ik had zelfs een beetje medelijden met Kiki toen ik haar zag spelen gisteren. Het leek wel of ze er totaal geen geloof in had. Pijnlijk om te zien!
  Ik hoop dat ze zichzelf de komende weken kan herpakken. Je kan het Kiki! Zet hem op!

  5 juli 2017 om 10:53
 • Probleem is nu dat ze uit de top-30 is gezakt volgens
  Dus zal ze meestal niet meer bij de geplaatste spelers staan
  Ik hoop wel voor haar (en ons) dat ze heel snel weer op haar niveau komt.
  Heel veel succes Kiki

  7 juli 2017 om 12:42
  • marijnt
   Beantwoorden

   Nico,

   Ze hoort tussen de geplaatste speelsters niet thuis. Ze heeft het hele jaar niet late zien dat ze er thuishoort.

   8 juli 2017 om 01:46
 • Ze zou nu nr. 34 zijn

  7 juli 2017 om 12:44
 • En ook in de dubbel kansloos verloren terwijl ze favoriet waren om te winnen. Misschien ist beter om even een pauze in te lassen..

  7 juli 2017 om 13:30
  • marijnt
   Beantwoorden

   Giel,

   Misschien is dat een goed idee zodat kiki kan werken aan haar mentale problemen dat oplossen en dan weer van voren af aan beginnen. Op deze manier is er geen beginnen aan. Op den duur wordt het een self fulfilling prophecy

   8 juli 2017 om 01:48
 • T.Visser
  Beantwoorden

  Zo jammer alkemaal want Kiki heeft zeker het talent. Prachtige slagen en groundstrokes.
  Ik volg haar al het hele jaar en zie haar worstelen. Tennis is natuurlijk een erg mentale sport maar ze moet vooral weer plezier krijgen in het spelletje.
  Al die verwachtingen maken haar gek!
  Ik ben het met MarijnT eens. Als je dit niet kunt dan verdien je geen top-20 notering. Ze heeft na RG’16 een jaar gehad om zich te laten zien. In haar gravelseizoen begon ze weer een beetje op stoom te komen maar ook vrij traag. Op gras is het erg zwak allemaal en ook hardcourt moet nog veel beter. USopen komt er ook weer san dus wellicht zien we een andere Kiki.
  Ik hoop dat de mental coach iets in haar los kan brengen wat haar weer doet vlammen. En dat Raemon dan ook blijft, hij is een topcoach!
  Grt Theun

  8 juli 2017 om 22:59
 • Maar heel veel succes Kiki in Gstaad

  16 juli 2017 om 01:31
 • Jan Douwe
  Beantwoorden

  Beste stuurlui staan zoals gebruikelijk aan de wal (goed bedoeld, maar eigenlijk zinloos die analyses op een reactie bladzijde), ik wil je enkel een hart onder de riem steken en wacht rustig af tot je weer een serie winsten neerzet. Dat gaat heus lukken! Volgens mij is het een flinke stap om een “meer aanvallend” spel neer te zetten met goede resultaten, het ziet er zeker attraktief uit maar is en blijft een enorme uitdaging.

  18 juli 2017 om 18:17

Plaats een reactie