Fed Cup: Winst bij debuut in singel

Fed Cup: Winst bij debuut in singel

Kiki mocht vandaag voor het eerst een singel spelen bij de Fed Cup. Nederland dat vandaag tegen Letland speelt en al zeker is van winst in de poule speelde vandaag met een andere opstelling. Arantxa Rus speelde vandaag geen singel en heeft daardoor een dagje rust voor morgen.

Na de twee eerdere winstpartijen van Kiki in het dubbelspel wist ze vandaag ook de singel te winnen. Ze speelde tegen de Letse Lina Lileikite de nummer 1070 op de wereldranglijst en wist te winnen met 6-1 6-2.

Michaëlla heeft ook de tweede singel gewonnen met 6-2 en 6-2 van Liga Dekmeijere, dus opnieuw een overwinning voor de Nederlandse dames.

Ook de dubbel is weer gewonnen door Richel en Kiki met 6-1 en 6-3, zodat Nederland opnieuw met 3-0 wint.

Morgen zal Nederland het op moeten nemen tegen Zwitserland, dat in de poulefase won van Groot-Brittanië en Denemarken. In het team van Zwitserland zijn de volgende speelsters opgesteld: Patty Schnyder (42), Timea Bacsinszky (46), Stefanie Voegele (152), Amra Sadikovic (614). De wedstrijden zullen morgen om 15.00 uur starten.

KNLTB pagina over de Fed Cup

Officiële Fed Cup website