Fed Cup: Nu al poulewinnaar na 3-0 overwinning op Hongarije

Fed Cup: Nu al poulewinnaar na 3-0 overwinning op Hongarije

Na 5 wedstrijden was al bekend dat  Nederland de poulewinnaar was. Na de verrassende overwinning van gisteren werd er vandaag weer gewonnen, deze keer van Hongarije. Hongarije dat gisteren al met 3-0 van Letland wist te winnen kon in de twee singels van vandaag niet winnen.

De eerste wedstrijd die werd gespeeld was die tussen Michaëlla Krajicek en Timea Babos en werd gewonnen met 6-2 6-3 door Michaëlla. In de tweede singel wedstrijd speelde Arantxa Rus tegen Greta Arn, de nummer 59 op de wereldranglijst. Deze wedstrijd wist Arantxa te winnen met 6-2 6-3. Hierdoor heeft Nederland ook Hongarije verslagen en is daarmee gelijk poulewinnaar. Dit betekent dat Nederland zaterdag tegen een andere poulewinnaar zal spelen voor deelname aan de play-offs voor wereldgroup 2.

Wel moeten de overige wedstrijden nog gewoon afgespeeld worden. In de dubbel tegen Hongarije zullen Kiki en Richel de ongeslagen status van Nederland proberen te behouden.

De dubbel is door Kiki en Richel ook gewonnen. Tegen Reka-Luca Jani en Katalin Marosi werd de eerste set met 6-2 verloren. De tweede en de derde set gingen met de zelfde cijfers naar Kiki en Richel. Morgen is de laatste poulewedstrijd tegen Letland en zaterdag wacht dus een wedstrijd tegen een andere poulewinnaar.

KNLTB pagina over de Fed Cup

Officiële Fed Cup website